torsdag 11. desember 2008

Porto Mogan







Porto Mogan er et lite turist sted som ligger en 30 minutter med buss fra Porto Rico. Det er ikke store stedet, og det er ganske så avslappende. Her fikk vi besøk av Bente, Audun og Kjersti (16 år). De er nære venner fra Vadsø. Og vi ungene har kjent hverandre hele livet, selv om det har gått noen år før vi har sett hverandre igjen. Kjersti og Bente ble her i en uke. Og Audun skal være med oss over. Det var en hyggelig uke, og vi hadde masse gøy.

Anne Grethe, tanten til mamma kom på overraskelsesbesøk. Vi jentene dro nemlig på tur til Arginigin for å besøke Anne Lise som er en slekning av oss, som bor der. Da vi hadde vært der en stund banker det plutselig på døra. Og inn kommer Anne Grethe utkledd som vaskedame med parykk og alt. Gjett om vi ble overrasket da! Der spiste vi rakfisk og hadde julebordet + at vi jentene fikk sett på norsk tv, noe vi ikke hadde gjort på 5 måneder. Anne Grethe ble der en uke, og kom å besøkte oss hver dag, det var kjempe koseligt.


Vi har vært her i Porto Mogan nå i 17 dager. Den meste av tiden har gått til mekking av motoren. Planen var egentlig å få startet rundt 1.desember. Men vi har hatt litt problemer med motoren. Det har blitt noen turer til Las Palmas med leie bil for å kjøpe forskjellige motordeler. Den 05. Desember ble vi løftet opp på land, etter at naboen dykket under båten, og sa at en zinkanode som måtte byttes. Det gikk greit med båten på land, og guttene fikk også malt båten under, blå. Samme dag ble vi løftet ned igjen også, etter 7 timer på land. Vi bunkret også for andre gang den dagen, men ikke like mye som sist gang da. Fryseren er nå i full gang, og mamma har sydd leduker og et vannseil som samler opp regnvannet.


Nå er vi ganske så forberedt, og den 11.Desember setter vi kursen mot Martinique. Alle gleder seg til å dra, og det er nok en del sommerfugler i magen også nå. Seilaset kan ta fra 18 til 25 dager, selvsakt mer, men vi regner med at vi bruker rundt 20 dager. Julaften blir å feire ombord, men når vi komemr fram skal vi finne oss en fin strand å feire det ordentlig da. Med palmer som juletre selvsakt. Vi har til og med kjøpt inn ingredienser til havremakroner og fått oppskrift fra bestemor. Alle var enige om at det blit ingen jul uten havremakroner;) God jul alle lesere! Og godt nytt år!
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.