søndag 7. desember 2008

Delfiner langs portugalkysten



Langs portugal kysten fikk vi også oppleve en flokk på over 30 delfiner. Det var på turen til Portimao. Vi hadde storseilet oppe og hadde virkelig bra fart. Været var på topp og alle storkoste seg. Vi fikk øye på noen delfiner kanskje 3 stykker som kom mot oss, og vi ungdommene gikk fram på dekk som vanlig for å se de bedre. Plutselig ser vi at det kommer en hel flokk mot oss. Det var mist 30 stykker og de hoppet og synkronsvømte med kurs rett mot båten. Det var et fantastisk syn og ikke minst morsomt. Vi var omringet av delfiner fra alle kanter. Foran båten hoppet det 5 stykker på rad og på sidene svømte de helt oppi baugen. Det er alltid noen som skal prøve å tøffe seg av dem og prøve å hoppe høyest. Men det ender alltid med et gigantisk mageplask etter å ha vært 3 meter oppe i lufta. Vi fikk også sett en babydelfin som var i følge med moren. Den var mest spretten av alle, og var på størelse med en nyfødt menneskeunge.
Vi hadde litt av en opplevelse der, og fikk tatt masse film. Mange av delfinene var helt oppe ved skroget og vi holdt armene ned for å ta på de, men hver gang vi fikk sjangsen trakk vi hånda opp. Men de hadde sikkert ikke gjort deg noe hvist du hadde tatt på de i 1 sekund.
Etter 2 timers følge med delfinene svømte de sin vei, en etter en. De skulle vel dra å utforske en annen båt i nærheten.
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.