lørdag 2. august 2008

Fra Måløy til Shetland



Kl. 15.00 på søndag 27.07 dro vi fra Lepsøy. Turen var i gang. Planen var å gå rett ut i Nordsjøen og gjøre som vikingene, nemlig håpe på å treffe Shetland… men etter å ha gått noen timer bestemte vi oss for å gå inn til Måløy. Vi lå en dag i Måløy før vi skulle starte over. Måløy er en av gjestehavnene for årets “Tall Ship Race” og det flagret med salutter og nasjonalsanger etter hvert som skipene som deltok kom inn.

Tirsdag 29.07 kl. 08.45 dro vi fra Måløy og startet seilasen over til Shetland. Om det finnes noe som heter værguder, hadde de i allefall vært snille med oss, Nordsjøen var blikk-stille hele tirsdagen. På onsdagen frisket det litt til, og vi hadde fin vind resten av etappen. Vi hadde regnet ut og tippet at vi kom til å se land ved 3 tida på ettermiddagen, men da klokken var 8 på kvelden så vi fortsatt ikke land, grunnen var så enkel som at det lå tåke både rundt oss og Shetland. Men vi kom da fram til slutt, og kl 22:45 klappet vi til kai i Lerwick.

Den neste dagen ruslet vi rundt i byen for å utforske stedet, og vi merket fort at folk var hyggelige her, nesten alle sammen hilste eller smilte når vi gikk forbi. Det er litt annerledes enn i Norge. På kvelden dro vi på Hays Dock Cafe Restaurant på Shetland museum for å feire bursdagen til Sivert og Kaisa. På veien fikk vi hilst på noen nysgjerrige kobber som lå og latet seg i vannet med kaia.

På restauranten var det en hyggelig servitør, og vi fortalte henne om at vi skulle være ute å seile i et helt år, etter en del prating, tilbød hun seg å kjøre oss til andre siden av øya så vi kunne få se ponnier, få klatre og sett mer av øya. Hun sa det var helt fantastisk natur der, så dit måtte vi bare dra. Så i morgen skal vi til museet og noen av oss blir vel med på en liten biltur til andre siden av Shetland.
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.