tirsdag 22. juli 2008

Planen


Vinteren 2006 bestemte vi oss for at vi hadde lyst til å dra på langtur. Sommeren 2007 byttet vi ut vår 31 fots hallberg rassy med en noe større Hero 114 på 38 fot. Hele fjoråret gikk med på å planlegge turen. Nå er turen i ferd med å bli en realitet. Den 26. juli starter vi fra Kjerstad på Sunnmøret med kurs mot Shetland.
Ruta vi har tenkt å seile er den vanlige “ettårsruta”. Etter Shetland blir det Scottland med Caledoniakanalen og inn i Irskesjøen. Deretter går ruta ned kysten av Europa, og vi satser på å nå Kanariaøyne en gang uti november, før vi skal krysse Atlanterhavet. Vinteren har vi planer om å tilbringe i solfylte karibien. Dette er planen, men vi for se.
Informasjonen som vi legger ut, er det vi ungdommene som står for. Så enormt mye tid og krefter kommer vi neppe til å bruke på denne siden. Men litt informasjon kommer vi til å legge ut i ny og ned, sånn at familie og venner kan holde seg litt orientert.
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.