onsdag 3. juni 2009

Asorene.






























(Det er føyd til en del her fra 1.gang det ble lagt ut)
Vi har vært på Asorene nå i en uke. Her er det kjempe fint, og vi merker at vi ikke er i Karibien lenger. Det har vært ganske så kaldt her nå og vi har måtte gått i seiljakke og stilongs her. Første dagen vi kom var vi på resturant. Der fikk vi oppleve noe vi aldri har sett før. Vi måtte steke vår egen mat selv. Vi fikk en firkantet basaltstein hver som holdt 500 grader. Så var det bare å steke det du hadde bestilt, det gikk fort og var også utrolig morsomt. Vi har aldri sett dette før, og stedet var utrolig pobulært. Dette var en god foretningside!

Ellers har vi gått på noen turer og vi har vært på biltur her. På bilturen var vi å så på et vulkankrater, men det var så mye tåke der at vi ikke kunne se ned i bunnen som lå 600 meter under oss. Et sted på øya er det en halv øy som ble laget samtidig som mamma. Det var nemlig et utbrudd fra en vulkan under vann for 52 år siden, og lavaen som kom opp lagde et nytt landskap, der var vi også og det var en stor forskjell fra den andre delen av øya som er svært frodig, her var det ikke noe vegetasjon. Litt merkelig var det å stå på fjell som bare var 50 år gammelt, det er ikke mange som har opplevd det.
Vi besøkte også et fyrtårn. Der bodde det 4 familier da utbruddet kom, i hver sin etasje. De to nederste etasjene er fylt av aske og lava. Alle 4 familiene overlevde.

Øya er ikke serlig stor, det finnes et stort vulkankrater på toppen her og noen vulkankratere under vann. Øya er svært frodig og byene her er veldig rene og pene, stor overgang fra karibien.

Vi har også malt vårt maleri på en murvegg her. Ingen seilere forlater Horta uten å male noe på molloen. Vi fikk oss en fin plass på molloveggen og malte sameflagge og båten vår med mannskap. Var det ikke fint å se på så ble det nå hvertfall et morsomt maleri. Vi har heller ikke sett noen sameflagg som er malt før her.

Det ligger masse norskebåter her nå, noen dro i går og noen drar i dag, bladt annet vi. Håper vi får en fin vind så vi kommer oss til England, kan jo hende vi ender opp i Spania, hvem vet? Vi prøver hvertfall å komme oss til England. Sivert skal jo hjem om 2 uker, til landskappleiken.
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.