onsdag 8. juli 2009

Europakysten.
Nå er det en stund siden jeg har skrevet her, men her kommer noen setninger om hvor vi er og hvor vi har vært.

Vi kom fram til Spania den 16.06.09 det siste døgnet hadde vi full kuling. Noen ting gikk på havet det døgnet, en fiskestang og en ankerluka gikk med. Men vi har fått ordnet ny ankerluke nå.Vi hadde først tenkt å seile til La Coruña, men været lot oss ikke det, så vi måtte seile inn til Camarinas. En koselig liten by som vi også var i i fjor. Sivert reiste hjem neste dag. Vi har hatt masse bra vær der, og en dag dro vi inn til Santiago. Nydelig by og lett å gå seg vill i gamledelen, der masse gamle hus står tett i tett og danner små trange gater som ligner skremmende på hverandre. Da vi skulle hente pappa som kom etter gikk vi bare i ring. Tre eller fire ganger tror jeg vi paserte samme fontene, men etter endeløs trasking i solsteiken kom vi oss nå endelig ut derifra. Vi var og så Katedralen her, den er litt av et byggverk og en av europas største katedraler.

Ellers ble vi kjent med mange folk i den lille byen Camarinas, både lokalfolk og seilere. De som dreiv resturanten her hadde to døtre på Frida og min alder, det var koselig, og selv om vi ikke prater så bra spansk så klarte vi nå å kominisere med hverandre.

Vi seilte til Camaret Sur Mer etter Camarinas,det tok 3 døgn over Biskaya. Vi byttet alle på å ha vakter, rolige forhold og nesten ikke noe vind resulterte i at vi måtte motre hele veien.

I Camaret Sur Mer koste vi oss, det er en av de fineste stedene her på europakysten synes vi, vi var her i september i fjord også. Pappa drømmer om å få et lite feriehus her, men det blir vel en god stund til isåfall.

Vi har vel egentlig hatt godt vær hele tiden som vi har seilt oppover Europa. Vi har vært innom Guernsey og Cherbourg, begge ganske store byer, men flotte steder. I Guernset kunne man bare gå inn i marinaen på høyvann, pga en liten demning som ligger i åpningen av marinaen. Det er nemlig så stor forskjell på flo og fjære her, så demningen er med på å holde på vannet i marinaen så den ikke går tørr på fjære.

Akkurat nå er vi i den franke byen Dunkerque, en by som er kjent for en dramatisk historie under 2.verdenskrig. 340000 soldater ble evakuert til England i maidagene i 1940, mens tyskerne bombet byen sønder og sammen. Vi var på krigsmuseumet her, det var en lærerik opplevelse. Vi fikk besøk av Hanne her(en venn av Frida) Hun jobber i Belgia nå i sommer og siden vi ikke var så langt fra henne kom hun hit på besøk til oss, det var koseligt å se noen kjentsfolk igjen.

Nå seiler vi opp til Nederland, til Vlissingen. I amsterdam reiser jeg hjem, så da blir det mamma, pappa og Frida som skal seile skuta til Norge.
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.