søndag 19. juli 2009

Amsterdam

Vi lå i en marina litt utenfor Amsterdam i 2 døgn. Vi trengte bare ta en liten ferge som tok 5 min for å komme til selve byen. Amsterdam var en veldig fin og stor by. Det krydde av mennesker der, og sykkelister var det tusenvis av. Nesten alle syklet her, og det var ikke bare en gang jeg holdt på å bli nedkjørt av en sykkelist. Det er ikke rart det er så mange som sykler i Nederland, det er jo helt flatt.
Vi fikk med oss det kjente museet Van Gogh hvor det var mange flotte malerier av den kjente kunstneren. Det var artig å se hvordan stilen på maleriene hans forandret seg år etter år. Van Gogh var fattig, og tjente ingenting på maleriene sine, men nå er han verdenskjent! Han hadde mye depresjoner, så han malte mange grå og dystre malerier, men etterhvert begynte han å male fargerike og glade malerier. Van Gogh var i 30 årene da han ble veldig syk, og 37 år da han skjøt seg selv.

Vi var også på Madame Tussaud og det var helt utrolig hvor levende voksfigurene så ut! Der var både Albert Einstein, Nelson Mandela, Robbie Williams, Michael Jackson, Johnny Depp, David Beckham, Ronaldinho, Prinsesse Diana og mange fler. Det var også et rom hvor man kunne gå igjennom hvor det var levende action.
Vi hadde et flott opphold i Amsterdam, og vi kan gjerne tenkte oss å dra tilbake dit.
Frida.
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.