onsdag 6. mai 2009

St-Martin




Vi har vært på st-Martin nå i 2 uker. Disse ukene har gått med på å gjøre båten i stand til atlanterhavskrysset. Vi er en del norske, svenske og danske båter som ligger her, og vi drar alle sånn ca samtidig. En kveld hadde vi en hygge kveld på en bar her, som ligger på nederlandskside. Det var ikke før da at vi så hvor mange skandinaviske folk som lå her å ventet på å krysse.

Vi har fått mange nye bekjentskaper, og båten Kajsa med Tuva og Erik møtte vi endelig igjen her. Det var morsomt å se de igjen, for de har vi ikke sett siden Las Palmas. Desverre ble det ikke tid til noe kaffe besøk, men vi får ta det igjen på Azorene. Tom B har vi også møtt igjen her, de har desverre fått problemer med motoren, og må kjøpe ny, dette tar sin tid, men vi tenker på dem!

Frida, mamma, Henriette (fra Barolo) og jeg dro en dag på Karneval her. Det var en stor opplevelse med kostymer i alle varianter, vi jentene ble tatt bilde av med den ene utkledde etter den andre. Synd de andre ikke kunne bli med, for vi hadde det kjempe fint.
Det er blitt kjøpt to Ipod touch ombord og en forsinket bursdagsgave til pappa som hadde bursdag den 17.02.09. Men tross for at den var sein ble han nå glad for den knall gule ipod’n.
Vi har ligget i havn her nå i en uke, og i dag (den 05.05.09) Gikk vi ut av marinaen og la oss på yttersiden av lagunen på fransk side. Vi hadde planlagt å gå i dag, men vi har en del småting som skal fikses så vi venter med å gå i morgen den 06.05.09
De som er interessert i å følge med oss på veien over atlanteren kan gå inn på: http://www.seiltur.no/ Du kan gå inn på atlanterhavskartet og så finner du vår posisjon. Der er Sten på Tempest som står for denne siden. Du kan følge de fleste skandinaviske båtene som krysser herifra.
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.