torsdag 9. april 2009

st-martin




Vi kom til St Martin den 12.03.09 etter en snartur innom St-Bart, som vi fort fant ut var en øy mer for de rike superyacht folkene enn oss. Vi møtte den danske båten Barolo igjen på st-Bart og vi seilte sammen til st-Martin hvor vi var en uke. Vi lå for anker inni en lagune her, og fartet med gummibåten fra det ene landet til det andre. St-Martin er nemlig delt i to; Sint Maartin som er den nederlandske delen og St. Martin som er den franske delen. Vi lå på fransk side. Frida, Sivert og Henriette på Barolo jogget fra det ene landet til det andre.

Uken vi var her gikk med til å få tak i litt båtting og sånt. Vi var tomme for gass, så det endte med at vi måtte bytte hele det europeiske campinggassystemet om til det amerikanske systemet. Mens vi ventet på gass, som tok noen dager, lagde vi maten vår på grillen vi har montert på rekka, det funket fint og vi lagde like så godt pannekaker på den som grillet kylling.
Vi ungene var mye med Barolo ungene, ombord der er det foreldrene Hans og Helle, Heine som er 7 år, Heidi som er 12 år og Henriette som er like gammel som Frida. Vi fant på mye gøy sammen, det ble sunget singstar, sett på film og spilt spill.

Været var ikke helt på topp da vi var her. Det regnet mye og blåste en del inni lagunen, men igrunn syntes vi vel alle at det var litt deiligt å slippe unna den intense varmen en stund.
Vi har i mange år hatt lyst til å gjennomføre en langtur med seilbåt for å oppleve verden. og sommeren 2008 setter vi avgårde på en ett års lang seiltur. Vi skal i denne bloggen skrive litt om livet ombord på en seilbåt og om det vi opplever underveis.